Onze werkwijze

We duiken in jouw organisatie

Een visionair kan niet zonder een CFO. Een start-up kan niet zonder ervaring. Bij Pure Executive Search duiken we daarom in uw organisatie. Wat is er nodig om uw onderneming naar een hoger plan te brengen? Waar is een professionaliseringsslag nodig? En omdat we ervan overtuigd zijn dat mensen en teams het toekomstige succes van uw organisatie bepalen, kijken we ook naar bedrijfscultuur, teamsamenstelling en karakters. Pas als we exact weten wat er nodig is, gaan we in ons omvangrijke netwerk op zoek naar de juiste persoon.

Onze werving en selectie in 5 stappen

Om bij ondernemingen hun duurzame business case tot een succes te maken, helpen we hen bij de vertaling van hun strategie naar mensen en teams:

Stap 1: Wat is er nodig?

Allereerst verdiepen wij ons intensief in de bedrijfsvoering, de wervingsbehoefte en de cultuur van de onderneming.

Na een uitgebreide oriëntatie verwerken we alle relevante informatie in een uitgebreid functieprofiel. We beschrijven zowel de huidige situatie binnen uw onderneming, de taken en verantwoordelijkheden van de kandidaat als de benodigde harde criteria als zachte criteria. Dit functieprofiel vormt na uw goedkeuring de basis van onze werving en selectie.

Stap 2: We gaan op zoek

Onze kandidaten vinden wij in ons eigen professionele netwerk, onze kweekvijver voor groen talent en door systematische research.

Stap 3: We maken een long list

We maken een eerste selectie op basis van de harde criteria die uw onderneming zoekt. We dragen dan 10 tot 12 personen aan die voldoen aan de harde criteria.

Stap 4: We maken een short list

We bespreken gezamenlijk de longlist en besluiten om 5 tot 6 mensen uit te nodigen voor een gesprek bij PURE. In die gesprekken gaan we op zoek of de ambities, het karakter en de social skills van de kandidaat passen binnen het team en de bedrijfscultuur. Op basis van deze gesprekken dragen we dan 3 tot 4 kandidaten aan voor de functie.

Stap 5: U maakt uw keuze

Van elke kandidaat die wij voordragen maken een uitgebreid rapport met indrukken, observaties, pluspunten en aandachtspunten. DIt rapport kunt u als input gebruiken voor uw gesprek met de kandidaat. Omdat we investeren in de relatie met kandidaten tijdens elke stap van het search-proces, zijn we in staat eventuele twijfels over de baan op tijd te signaleren en om hier op in te spelen. Wanneer uw keuze op een kandidaat van ons valt, zal deze kandidaat dan ook graag de functie willen vervullen.

Meer weten?

Email Imke: lempers@pure-executivesearch.nl